A szombati nap másik eseménye az esti Retró Dome fesztivál volt. Már hónapok óta terveztem, de csak január elsején vettem meg rá a jegyet. Sajnos haver lemondta, így megint egyedül mentem bulizni.

Szóval elérkezett a szombat este. Mivel a Népligethez kellett mennem, úgy döntöttem, most nem éjszakai járatozok, hanem rendezvény helyszínén fogok parkolni, ehhez neten előre kellett jegyet vásárolni. Bár a parkolójegyen rajta volt a megközelítés, sokan ennek ellenére a másik irányból jöttek, így nekik balra kellett fordulni a parkolóba, így egészen szép dugót okoztak az Üllői úton is.


ThomX DJ Show

A buli 20-tól kezdődött, előtte még a büfében vettem egy perecet és üdítőt. Kicsit szíven ütött, amikor lemagáztak. (Tessék visszahozni a poharat majd.)
A nézőtéren már gyűlt a tömeg és ThomX keverte a zenéket, kíséretében egy hegedűs leánnyal. 20:00-kor pedig beindult az igazi program. Első fellépő Csordás Tibi volt, azaz a Fiesta együttes. 5-6 számot nyomott le, hatalmas sikere volt a latin hangulatú számoknak, beindult rá a buli rendesen. Következő fellépő Végvári Ádám volt, aki a Neoton Família tagjaként az együttes számaiból adott elő egy megamixet. Elég fura volt, hogy kb 7 percért ment fel a színpadra, és playback formátumban mentek le a számok, amikre néha rázenélt a gitárjával, és a refrénbe beleénekelt. Nekem ez csalódás volt.

És hát nem itt ért véget a csalódások sora. Az AD Stúdió következett, és ugyan nem egy, hanem kétslágeres együttes, mégis csak egy számot adott elő, ennyire volt idő. És ezután érkezett meg Mr. Rick és a Zárjon be a gyár, ami után ő is lelépett. Ezután az Animal Cannibals tagjai adtak elő egy 7-8 perces megamixet. Ha még nem lett volna meg a hangulat, hát ők meghozták, vagyis a korábbi hangulatra rátettek egy lapáttal.

A Show Cory aka Happy Gang-gel folytatódott, majd egy újabb magyar együttes, a Groove House lépett a színpadra. A duó újra a régi fényében, Judy-val és Zsolttal ragyogott a színpadon. Őket az első külföldi előadó jött a színpadra, Dr Alban! Hatalmas showt nyomott ő is, pedig bizony a kor már meglátszik rajta. 65 éves lett már és sajnos ezt nehéz lenne letagadnia. Az ő műsorszáma legalább 30 perces volt.

Ezután egy kicsit szünetet tartott a fellépők sora, és Dj Dominique showműsora következett. Legalább 40 perces mixet nyomott le. Voltak zeneszámok a 80-as és 90-es évekből ugyanúgy, mint 2000-es slágerek. Sőt! A Hungária együttestől Twist és Dolly-tól az Isztambul egy véget nem érő remixben, amire a színpadra lépett két fiatal egy lány és egy srác, akik fergeteges hip-hop tánccal szórakoztattak minket, nézőket.

És a showműsor után jött a következő csalódás. Beharangozták Zoltán Erikát, mint egy hatalmas sztárt, viszont valami borzalmas zenét hozott. Próbálták modernizálni a számait, de ez abból állt, hogy aláraktak dobgépet, tucctucc zene lett belőle, ami elnyomta Erika hangját, ami finoman szólva sem volt tökéletes. Magyarán mondva élvezhetetlen volt az előadás.

Erika után egy újabb külföldi együttes lépett a színpadra, a Culture Beat, Már nagyon vártuk az ő előadásukat is, amire nem lehetett panasz. Elhozták a legnagyobb slágerük, a Mr Vain mellett olyan sikerszámokat, mint az Anything, vagy a Got to get it.

És újabb külföldi fellépő következett. Lou Bega, aki nem csak a saját számait (Mambo No. 5, I got a girl) adta elő, de Scatman-nel közös számát is előadta. A pop latin reggae kombójára újra felpörgött a hangulat, sokan táncra is perdültek.

Ezután egy újabb 40 perces Dj mix következett, melynek végére már közel éjfél volt. Ekkor jött az est utolsó külföldi sztárja, az East17. Próbálták hozni a hangulatot, de sajnos azért csak késő éjszaka volt már, fáradtak voltunk, de ők azért nyomták. Én meg ugye rájuk vártam még, különben már rég hazamentem volna.

Elhangzott a Steam, a Let it Rain, az It’s allright, melyekre azért még tombolt a közönség megmaradt része. Jó volt a hangulat, jó volt a fellépésük, bár ők is érezték, hogy a közönség már fáradt és nem úgy tombol, mint ha 1-2 órával korábban lenne.

Az E17 fellépése után én otthagytam a Dome-ot, és fél egykor elindultam hazafelé, nem kicsit álmosan. A koncertek sorozata jó volt, egyedül Dominique 2-3 partyrészét nem értettem. Úgy gondoltam korábban, az talán az after, azaz a levezetés lesz.

About Author

Leave a Reply