Húsvéti kirándulás – Becsky-Kossuth kúria

0

Ahogy családilag hosszú ideje szokás, idén húsvétkor is nagyihoz nagynénémhez utaztunk le egy kis faluba.

Sajnos már itt sem olyan a húsvét, mint régen volt. Vannak sajnos olyanok, akik mindenhova be akarnak menni, oda, ahol nem is látják őket szívesen. Ezért a rokonok is már bezárkóznak és inkább elmegyünk kirándulni mi is.

Így jutottunk el az általunk 25 éve felfedezett Becsky-Kossuth kúriához Komlódtótfaluban. Amikor korábban itt jártunk, éppen felújították társadalmi munkában, de mivel nem lett korhű, újra nekifogtak, és a tetőn lévő cserepeket fazsindelyekre. Restaurálták a belsejét, a megmaradt kandallókat, illetve új, stílusban ide illő kályhákat szereztek be, amikbe a hő a szobákat elválasztó belső folyosókban található tűzelőhelyekről érkeztek. A szobákban különböző kiállításokat lehet megtekinteni, érintőképernyős tájékoztatók vannak, videókkal.

A kertben labirintust építettek és egyéb gyermekszórakoztatókat helyeztek el, ahol a kicsit játszhatnak. Távolabb gyümölcsöst hoztak létre, illetve idén tavasszal tulipánhagymákat ültettek, így jövőre már hatalmas tulipánmezőt is láthatunk húsvétkor. Már alig várjuk, hogy jövőre láthassuk.

About Author

Leave a Reply