Most hétvégén, december 2-3. éjszakáján rendezték meg a Total Dance fesztivált az Arénában. Tudni kell, hogy innen indult az egész, azaz akkor még az Aréna helyén álló Budapest Sportcsarnokban tartották az első ilyen rendezvényt, ahol nagy sztárok léptek fel. Ez 28 évvel ezelőtt volt, 1995-ben.

Szóval újra itt vagyunk, Aréna, Total Dance Fesztivál. Miről is szól ez? Arról, hogy visszahozzák azt a régi, 90-es évekbeli hangulatot, méghozzá nem csak simán a zenében, DJ-kel, de az eredeti fellépőkkel. Igen, ma a retróra hatalmas igény van, és nem csak azok részéről, akik akkor éltek, akik akkor voltak fiatalok, a 90-es években, mint én, de az ő gyerekeik is megismerték a szüleik által és megszerették ezt a stílust.

A rendezvény egy DJ-vel kezdődött, aki 19 órától, azaz kapunyitástól nyomta. Én egy haverral találkoztam, és együtt mentünk be 19:50 körül. Hatalmas sor volt már a beengedésnél és később a ruhatárhoz is, bár a hosszú sor szerencsére rövid idő alatt a végéhez ért. Bár a nézőtér bejáratánál sokan voltak, odabent már közel sem volt nyoma a nagy tömegnek. A koncertsorozat a Desperado előadásával indult. Sajnos már nem a régi énekesnővel, de így is jó volt a hangja. Mivel közelgett a karácsony, eljátszották a Szomorú alkalom című karácsonyi számukat is, amit az egész Aréna együtt énekelt. Már itt, az elején hatalmas volt a hangulat. Én is már táncoltam, amennyire volt hely mellettem. Ezután következett a Balatoni láz és a többi 4F Club sláger. És már el is értünk az első külföldi előadóhoz, következett a La Bouche. Itt is énekesnő váltás történt, régebben egy magyar hölgy koncertezett a csapatban, most viszont már nem ő volt. Kicsit csalódás is volt, mert az új énekes nem volt az igazi. Majd jött Cory a Happygang slágereivel és egy kis technikai szünet után a V-Tech. Talán ez okozta a későbbi csúszást is. Következőkben Dj. André hozta el a 90-es évekbeli slágereket. Fellépése végén elsötétül a színpad, csak a kijelző ad képet a színpad mögött, Klárika, és Gyuri bácsi. Valami sapkás egyén árnya a színpadon. REPTÉR! Még ezt az egy számot leadta André. Az előadás majd a még ma is katonai egyenruhában fellépő Captain Jack-kel folytatódott. Őt Krisz Rudi követte. A hangulat már a tetőfokára hágott. Ezután egy újabb külföldi sztár jött, aki már sokszor járt országunk. Dr. Alban, a fogorvos. Sajnos rajta már nagyon látszik az idős kor rajta. Ezután az egyik nagy magyar kedvencem jött, az Animal Cannibals RAP duó. Őket nagyon sokszor nézem meg élőben, vagy könyvem is tőlük, meg bakelit lemezem. Az AC után az UFO jött. Sajnos hiába van több slágerük is, minden bulin csak ugyanazt a 4 számot adják elő. Sajnálatos. Ezután a Vengaboys következett, aki szép kis intróval robbantak be, újra az egekbe repítve a hangulatot. Elrepültünk velük a Venga Airways szárnyán Ibizára is. Ekkor már látszott, hogy egy egész programrésznyi, azaz 30 perces csúszásban voltak. Nehezen bírtam már, el kellett volna mennem inni, de akkor nem tudok ide visszajönni. 🙁 Szóval kivártam Náksi előadását, és ekkor eljött számomra a zárórész, a 2 Unlimited duó fellépése, akiktől megtudtuk, nincs határ. A fellépés végén jeleztem a velem lévő havernak, és az ő rokonának, hogy innentől számomra már nem érdekes az esemény, én mennék. Úgy voltak vele, hogy már közel 1:30 volt, így ők is eljönnek haza. Én még gyorsan betoltam egy fél literes kólát, aztán elindultunk haza. Nekik könnyű volt, ott laktak a Stadion mellett, én még buszozhattam haza egy órán keresztül, mert hát az éjszakai busz mindenen vonalon végigment.

Hát ennyi volt, ismét jól szórakoztam. Jövőre remélem ugyanitt találkozunk, de előtte még Total Dacne Cabrio a Budapest Parkban. És lesznek még más koncertek is, amikre már megvannak a jegyek.

About Author

Leave a Reply