Jellemző, hogy még tavaly kezdtem el írni ezt a posztot, de sajnos nem jutottam el oda, hogy ténylegesen meg is írjam. Túl sok terv, túl kevés idő. Ez volt az egyik legjellemzőbb a tavalyi évre. Sok sok történet végére nem jutottam el, ahogy tavalyelőtt sem.

Mi maradt ki?

Sok hirtelen jött döntéssel több kiránduláson is részt vettem, eljutottam több helyre külföldön is. Így jártam Ausztriában, Németországban és Egyiptomban is. Ezekről még jönnek majd a beszámolók is. 😉
Sok gond volt közben a kocsival, többször volt szervizben, még erről is fogok írni. És tavaly végül kint voltam a Pride-on. Így ez volt egy kis coming out. Mintha nem tudta volna már mindenki a családban, hogy meleg vagyok. 😀

Beteljesült álmok, bár nem egészen

Szóval, Egyiptom egy bakancslistát célpont volt. Fél még az is maradt, hiszen nem láttam mindent. Voltam a Karnaki templom romjainál, a Királyok völgyében, láthattam a Memnóni kolosszusokat, de nem láttam még a Gízai piramisokat. Szóval bakancslistáról még nem került le.
Új öntetű bakancslistás volt a Semmering. December második hétvégéjén idei is eljutottam. Persze csak vonattal végigmentünk a sok alagúton, viadukton, de lentről egyet sem láttam. Pedig jó lett volna, az volt igazából a vágyam. Szóval ez is csak részsiker, kispipa.

Autó

Már 2022 év végén észrevettem, hogy csöpög az autóból valami. Nem nagyon, csak éppenhogy, pici tócsa. Így nem foglalkoztam nagyon vele. Meg csörgött is. Kiderült, az ékszíj volt régi, elszakadt hazafelé a munkából, mire hazaértem, kitágult a hűtőn a luk a túlmelegedés miatt, és már erősen csöpög, szóval nem csak ékszíjat, de hűtőt is kellett cserélni. A szerelő egyben olajat is cserélt, le/felpolírozta a lámpát. (60e)
Fél év sem telt el, egyszercsak nem indult az autó. De csak egy pillanatról a másikra, pont az Auchannál. Vettem új akksit, indítókábelt, de semmi. Végül betoltuk egy sráccal a parkolóban. Szerencsém volt, beindult, aztán másnap itthon a lejtő felé indulva újra beindult, így átgurultam vele a szerelőhöz. Önindító hiba.
Eltelt pár hónap, Gödöllőn vagyok dolgozni, hazafelé már furcsa narancssárga jelek kezdenek el világítani, villogni a műszerfalon. Mit ad isten, állok a benzinkúton, nem indul be az autó. Szerelő jön, behúz, próbáljak meg akksit cserélni. Ok. Másnap ugyanúgy megtörténik, csak nem állt le a kocsi, így egyből felgurultam a szerelőhöz. Generátor adta meg magát.
Mi jöhet még? Elromlott a sebesség jeladó is. Ez már áthúzódott idénre. Szóval megint szerelő. Hurrá! 25e forint volt a csere. Ezt olcsón megúsztam.

Folyt köv 2024-es évvel.

About Author

Leave a Reply