Backstreet Boys Budapesten

1

Mint előző, TDF-es postoban említettem, 1996-ban láttam élőben először a BSB-t az akkori Total Dance-en, az akkor még Budapest Sportcsarnokban, amikor a csúcson voltak.

Tavaly ősszel Backstreet Boys új számot jelentetett meg, új videóklip készült, és ugyanakkor bejelentették, hogy idén új albumot jelentetnek meg, és egyúttal koncertkörútra indulnak, és ezúttal már Közép-Európába is eljönnek, azaz kis-hazánkat is felkeresik. Mondanom se kell, a jegyek árusításának megkezdésekor megvettem a jegyet a koncertre.

Hatalmas tömeg vár a kapunyitásra

2019. június 25-én eljött a várva várt nap. 23 év után újra fellépett Magyarországon az együttes. A Budapest Sportarénában került megrendezésre a koncert. A kapunyitást 18:30-ra ígérték, az előzenekart 20:00-tól. Gondoltam, ha 19-re megyek, simán bejutok. Eddig sem kellett korábban sorban állnom, ha az Arénába mentem. Most viszont már a metróból leszálláskor meglepett, hogy tömeg van a stadionoknál. Felérve láttam meg, hogy kb az egész tér megtelt, mindenhol emberek. Mint kiderült, a technikusok valamivel megcsúsztak, egy órával később kezdik majd el beengedni az embereket, így az előzenekar fellépése is késik, de a BSB 21:00-tól fog majd fellépni.
Végül 19:30 körül elkezdték beengedni az embereket. Közben én találkoztam egy haverral, együtt mentünk be az épületbe és bevitt a MasterCard VIP terembe is, ahol kicsit kisebb volt a sor a büfében. A frissítő elfogyasztása után a helyünk felé vettük az irányt.

Kezdődik a koncert

Végül 21 óra magasságában végül először elaludtak a fények, majd felgyulladtak a színpadon, felment a függöny, két hatalmas kivetítő, amik eddig takarták a színpadot, felcsendültek az első hangot, megérkeztek a srácok a színpadra, azaz nagy lendülettel elindult a koncert. Elején 2-3 szám erejéig kicsit túlnyomták a basszust, így a mély hangok elnyomtak szinte mindent.
Mivel ez egy lemezbemutató turné, így a DNA lemez összes számát előadták a színpadon. Persze a legnagyobb tombolás a régi, nagy slágerekre volt. Get Down, Everybody , I want it that way. A hangulatra nem lehetett panasz, de a fináléban hágott a tetőfokára. Az utolsó 4 számnál az egész közönség felállt, és tombolt, együtt énekeltük a slágereket.
A látványvilág is fantasztikus volt, köszönhető ez a LED-es technikának, és ez látható a fenti képen is. Volt a színpad szintjéből lesüllyedő illetve felemelkedő rész is. Egy alkalommal a kijelző lesüllyedt, a színpad egy része felemelkedett a srácokkal, és úgy adtak elő egy számot az új albumról. Ha jól értettem, a dalhoz készült így videóklip. A koncert közben voltak olyan hölgyek, akik fehérneműjüket is feldobták a színpadra. Cserébe Howie és A.J. a színpadon öltözött át, persze spanyol fal takarásában, de az ő alsójuk is repült. 🙂
A koncert közben, amikor „szünetek” voltak, a srácok megmutathatták, egyéniben mit tudnak, azaz szólóban is előadtak 1-1 dalt, de volt, hogy visszaemlékező vetítést tartottak, megmutatták a kezdeteket.

Fiatalok is várják már csapatot.

Meglepő volt, hogy nem csak a korosztályom vett részt a koncerten, hanem 16-20 év körüli lányok, hölgyek és persze ugyanilyen korú srácok is eljöttek megnézni a Backstreet Boyst, mely az én ifjúságomat eleveníti fel. Persze, mint említettem, a BSB nem egy retró együttes, hanem újra összeállt csapat, új albumot dob ki és azzal koncertezik, nem a 20-25 évvel ezelőtti számaikkal, mint más együttesek, akiket a korábbi Total Dance bejegyzésemben említettem.

És ha minden igaz, jövőre visszatérnek és újabb koncertet adnak Budapesten. Remélem, akkor is ott lehetek. 😉

About Author

1 thought on “Backstreet Boys Budapesten

Leave a Reply