Ecseri böllérfesztivál

0

14-én szombaton a hozzánk közeli Ecseren rendeztek böllérfesztivált. Úgy gondoltuk anyuval, kinézünk rá, és ott ebédelünk meg. Elsőre azt gondoltam, a kiteresedésen lesz, de kiderült, hogy a Tájház udvarán rendezik meg.

A parkolóhelyek zsúfolásig megteltek, és még a kisvárosban lakók is autóval jöttek. (Pedig nem túl nagy község, simán gyalogló távolságra van a központ mindentől.)

A tájházhoz érve meglepően nagy tömeg fogadott minket. Elsőre nem is találtuk a kóstolójegy vásárlási helyét.
Elöl egy üvegárus, majd egy gyermekjátékokat áruló pult volt, velük szemben már hatalmas sor állt a kürtöskalácsoshoz. Bentebb több helyen is igazi disznóvágási ételek készültek. Legtöbb helyen persze a szokásos hurka / kolbász duó volt, egy helyen viszont sült vért és toros káposzta is volt. Mindkettőből vettünk egy-egy adagot, és feleztünk. Sajnos a káposztába a hús helyett elég sok mócsing, illetve háj került. Másik is válogatták az asztalon az ember számára fogyaszthatatlan részeket. A hagymás vér viszont fenséges volt. Mondjuk azon nem is nagyon lehet mit elrontani.

Még tovább menve az udvaron, az egyik helyen éppen nem várt senki ételre, így ott vettünk kolbászt, ami isteni finom volt, nem a szokásos fűszerezése volt. Rögtön vettünk is belőle még egy adagot. 😉

A kürtőskalácsos nem győzte csinálni a süteményeket, így elég nagy sor gyűlt össze előttük, és mivel nem haladtak, feladtam, és inkább letettem róla.

Úgy gondolom, így is teljes volt a szombati nap déli programja.

About Author

Leave a Reply