DCIM\100MEDIA\DJI_0061.JPG

Az idei húsvét mozgalmasra sikerült. Mivel szombaton még dolgoztam, csak vasárnap tudtunk elutazni vidékre, a nagyihoz.

Mivel a legtöbben már vagy pénteken, de legkésőbb szombaton elutaztak, vasárnap már kevesen voltak az autópályán, így gyorsan és eseménymentesen jutottunk le a 320 km-re lakó rokonokhoz. Ebéd körül már ott is voltunk, ebéd után pedig következett egy kis pihi. Később pedig megkezdődött az előkészülés a hétfői jövés-menésre, rokonlátogatásra. Sült a sütemények, főttek a tojások.

Hétfőn otthon maradtunk, mivel sajnos vidéken is kezd elkopni a vendégfogadás, már csak inkább hozzánk jönnek.

Kedden pedig elmentünk kirándulni. Megnéztük Nagyarban a Luby-kastélyt, meghallgattuk, hogyan kapcsolódik össze az építtető Luby Géza és Petőfi Sándor élete. A kastély mellett egy pálmaház is helyett kapott, valamint az udvar tele van rózsákkal, bár sajnos most nem nyíltak még. És mivel geocaching az egyik hobbim, azt is ,,megkerestem” azaz elkértem a recepción. Különleges rejtés.

És ha már itt voltunk, elmentünk a Petőfi-fához is. Sajnos az eredeti fa már nem él, nem tudom, a megmaradt törzset konzerválták-e, de mementóként meg látható. És mitől Petőfi-fa? A hiedelem szerint a költő az adott helyen, a fa alatt írta meg a Tisza című versét. Ma már kicsit arrébb van, az ahol a Túr szalad a Tiszába, köszönhetően a folyószabályozásnak.

Petőfi-fa madártávlatból

Hazafelé még tettem egy kitérőt, és megnéztük újra a Túristvándi Vízimalmot. Ha már van drone-om, itt kicsit használtam is, és csináltam felülnézetben, madártávlatból is képeket. A vízimalom a mai napig működik, persze nem őrölnek benne, csak bemutatókat szoktak tartani a helyen. Egyedülálló műemlék az országban.

Innen már egyenes út vezetett haza, jöhetett a jól megérdemelt ebéd.

Délután, a sziesztát követően pedig kiruccantunk tankolni Romániába, ha már ilyen közel vagyunk a határhoz. (Kb 10km-re laknak nagyiék onnan.) Persze hiába olcsóbb a benzin odakint, odaút, meg vissza, plusz az útdíj, na meg az idő, ami elmegy a határon. Szóval összegszerűen megéri, időben nem annyira.

Szerdán pedig már csak a hazaút volt ebéd után.

About Author

Leave a Reply