Decemberben újra és újra felmerült hogy szenteste napja is legyen munkaszüneti nap. Volt olyan párt, ami a kezdeményezés mellé állt, és olyan kormánypárti „civil” szervezet, ami szintén boltzárat szeretett volna december 24-ére. Sok multi végül beadta a derekát, de voltak olyanok, akik nem akartak lemondani a pár órás bevételről.

Sok magánember is támogatta szóban, és azt írták, hogy az eladók, a kereskedelemben dolgozók is emberek, megérdemlik eme napon a pihenést, hiszen ők is emberek. Persze ez akkor nem fordul meg a fejükben, amikor vásárolni mennek és erőszakoskodnak karácsony előtt, amikor úgy gondolják, azért, mert karácsony van, nekünk körbe kéne ugrálnunk őket. Sajnos én is a kereskedelemben dolgozok, és tapasztalom ezeket a dolgokat. Ilyenkor sok ember mégsem tekint minket embernek. Kell a mintadarab, keressük meg a dobozát zárás előtt 5 perccel, szedjük ki a mintasütőt, csomagoljuk le, mert most rögtön kell minden, karácsonyi ajándéknak, mert nem jutott eszébe időben megvenni, megrendelni a terméket, hanem utolsó nap rohangál az ajándékért.

Kérek mindenkit, a jövőben tekintsen minket embernek minden nap, hiszen együttműködésre van szükség, hogy előrébb jussunk, és mindenki vágya teljesüljön.

About Author

Leave a Reply