Még március végén vettem egy sparheltet a Tescoban. Utánfutó kellett volna az elszállításához, de nagyon nehezen sikerült kibérelnem egyet. Akkor zárták az országot, a boltokat, szolgáltatásokat, kezdődött a második karantén időszak. A szokásos helyen, ahol bérelni szoktam, épp nem volt szabad pót, ráadásul a háromból kettő műszaki vizsgán volt. Pécelen tudtam egyet, de ők a szolgáltatási zárásra hivatkozva nem működtek. Aztán csak sikerült találni egy helyet, ahol tudtam bérelni egyet. De a sok huzavona miatt úgy döntöttünk, ideje most már sajátot vásárolni.

Március végén elkezdtem keresgélni a Facebookon. Már régóta több utánfutós csoport tagja vagyok. Végül április elején találtam egy megfelelőt, így végül vettem egy sajátot. De nem volt egyszerű menet. A legkönnyebb a vásárlás volt. Bár az is impulzus szerű volt. 16 óra körül beszélem az eladóval, aki mondta, vagy most megyek érte, vagy lecsúszok, mert reggel menne érte más. Így hát gyors pénzügyi intézkedés, hogy a kártyámon legyen a pénz, és go Szigethalomra a futóért.

Aztán érkezett az első akadály, át kéne íratni, de hiába kötöttem meg a biztosítást, még nincs kötvényem. Neten úgy látszik, lassan őrölnek a malmok. Több levélváltás történt az alkusz céggel, akik tájékoztattak, hogy a biztosító a netes fiókomba töltötték fel a dokumentumot.

Közben próbáltam időpontot foglalni neten kormányablakba, de szinte lehetetlen volt. Telefonon sikerült közel 20km-rel arrébb, a II. kerületben időpontot kapnom. Persze a kötvény két héttel a biztosítás megkötése után még mindig nincs meg, így anélkül mentem átíratni a futót. Gondoltam, benne van a netes rendszerben, ahogy a gépkocsik biztosítása is, amit a rendőrség le tud kérdezni. Nem egészen így történt, rendszám alapján nem tudtak keresni, viszont a biztosítási ajánlat száma alapján már meglett a biztosítás megkötésének ténye. Így akadálytalanul átírták az utánfutót.

A kötvény viszont még napokig nem érkezett meg. Már bent jártam a biztosító egyik fiókjában is, ahol közölték, ők bizony nem tudnak nyomtatni nekem kötvényt, várjam meg, míg az ügyfélkapun elérhetővé válik. És láss csodát! Megérkezett a doksi, de vele együtt egy új ügyfélkapus felhasználói fiók, mert valahogy nem tudták összekapcsolni név, cím emailcím szerint az előző fiókommal és oda küldeni a kötvényt. Hát gratulálok, kedves Union!

És hogy essen szót az utánfutóról is: 170kg saját tömegű és 500kg össztömegű. 1989-es évjáratú magas oldalfalú MAZ 8114 gyártmányú. Kicsit viseltes, de majd felújítom kicsikét. De egy biztos, új vonófej van rajta. Ez nagy előnye.

És mire is lesz használva, mi szükségem rá? Most már nem kell a Bauhausban a kocsiba pakolni az építési anyagokat, pl: térköveket, cementet. Egyszerűbb a sittet elvinni, leadni vele.

About Author

Leave a Reply